Gyakran Ismételt Kérdések

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK - KÉPZÉSI JELENTKEZÉS ELŐTT


Igényelhetek diákhitelt a tandíjam finanszírozásához?
 
Igen. A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint max. 500 000 Ft, kamatmentes Képzési Hitelt igényelhetsz az iskolánkban folytatott tanulmányaidhoz. Részletes tájékoztató itt:
Képzési Hitelt csak azután tudsz igényelni, miután beiratkoztál a képzésre és rendelkezel Felnőttképzési szerződéssel.
 

Az iskola tud nekem segíteni az „első lépések” megtételében, az elhelyezkedésben? 
 
Évente több állásajánlat érkezik iskolánkhoz és számos pályázati lehetőség, amelyeket továbbítunk a képzésben résztvevők és végzett tervezőink felé. Workshopjainkon és a szakmai rendezvényeken különböző cégekkel, kivitelezőkkel ismerkedhetsz meg: ez a kapcsolati tőke szintén segíthet az orientációban. Sok hallgatónknak segítettünk már az elhelyezkedésben.
 

Vannak iskolai szünetek a képzés ideje alatt?
 
A közoktatáshoz hasonlóan december utolsó két hetében, illetve június közepétől szeptember elejéig szünetelnek az órák. Tavaszi és őszi szünet nincs intézményünkben.
 

Kell-e rendelkeznem saját asztali géppel/notebookkal ahhoz, hogy az iskolai feladatokat el tudjam végezni?
 
Ahhoz, hogy hatékonyan tudj dolgozni a házi feladataidon, érdemes saját géppel rendelkezned. Ha éppen gépvásárlás előtt állsz, és lehetőséged van rá, várd meg a képzés kezdetét! Az oktatott szoftverek rendszerigényét szem előtt tartva tudunk számodra segítséget nyújtani a megfelelő felszereltségű PC/notebook kiválasztásában. Tanórai használatra az intézmény saját gépparkja is igénybe vehető.
 

A képzés időtartama alatt használt szoftvereket meg kell vásárolnom?
 
A képzés ideje alatt használt szoftvereket az iskola biztosítja számodra attól függetlenül, hogy iskolai gépen vagy a saját gépeden szeretnéd használni azokat. 
 

Mennyit lehet hiányozni a képzésről?
 
Hiányozni a képzés összes óraszámának 20%-áról lehet. A hiányzás mértékét a megtartott órák számához mérten, időarányosan számoljuk, nyilvántartása jelenléti íven történik.
 

Vidékről járnék a képzésre. Ahhoz, hogy elérjem az utolsó vonatot, az óra végéről el kell mennem. Ez kizáró ok a jelentkezésnél?
 
Felnőttképzést folytatunk, így nem ismeretlenek számunkra a különböző élethelyzetekből származó kötöttségek. Ügyelned kell arra, hogy a távolléted ideje alatt elhangzottakat/tanultakat minél teljesebben pótold, azonban az ilyen jellegű hiányzás önmagában nem kizáró ok. Iskolánk saját fejlesztésű oktatási platformmal rendelkezik, mely maximális támogatást nyújt hallgatóink számára.
 

Az élethelyzetem megváltozott, jelenleg nem tudom folytatni a képzést. Van lehetőségem a későbbiekben folytatni azt?
 
Igen. Intézményünkben van lehetőséged a tanulmányaid elhalasztására. A képzés során max. két alkalommal kérvényezhetsz félévhalasztást.
 

Az élethelyzetem megváltozott, nem tudom a továbbiakban a választott csoportom időpontjában látogatni az órákat. Lehetőségem van csoportváltásra?
 
Igen, van rá lehetőség. A csoportváltás minden esetben személyes egyeztetést igényel a tanulmányi 
irodában, hogy a legoptimálisabb megoldást találjuk meg számodra.
 

Van maximális csoportlétszám?
 
Csoportjaink maximális létszáma 25 fő.
 

Kaphatok-e diákigazolványt, igénybe vehetek-e tanulói/hallgatói jogviszonnyal járó kedvezményeket?
 
Diákigazolványt tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkezők kaphatnak. Az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben való részvétel nem jár ilyen jogviszonnyal, így sajnos nem kaphatsz. Egyéni kérelem esetén iskolalátogatási/tanulmányi igazolást állítunk ki. 
 

Vannak vizsgák a képzés közben?
 
Igen, minden félév végén. A sikeresen teljesített vizsgák biztosítékok számodra, hogy a képzés végén sikeres állami vizsgát tegyél.
 

Milyen eszközöket, tankönyveket kell beszereznem a képzés megkezdése előtt?
 
A képzés megkezdése előtt semmit nem szükséges vásárolnod. A képzés indulásakor részletesen tájékoztatunk, milyen felszerelés szükséges egy adott tantárgy óráin. A képzés ideje alatt az órákhoz kapcsolódó nyomtatott, illetve online formában elérhető tananyag a tandíj részét képezi. Az ajánlott irodalmat természetesen nem kötelező megvenni: többségük intézményünk könyvtárában kézikönyvként szabadon használható. 
 

A képzés megkezdéséhez kell rendelkeznem rajztudással?
 
A képzés megkezdéséhez nincs szükség rajzi, szakmai előképzettségre. Tematikánk szerint, a lakberendező szakmát érintő releváns, ilyen jellegű ismereteket megtanítjuk. Te is tudsz rajzolni, csak nem tudsz róla.
 

Tudok-e ingyenesen parkolni az intézmény közelében?
 
Iskolánknak a TERC Irodaház ad helyet. Az irodaház közelében lévő utcákban ingyenesen parkolhatsz.

Kapcsolat

1149 Budapest, Pillangó park 9., TERC Irodaház
Tel: 222-2753
info@juniorartcenter.hu

FACEBOOK INSTAGRAM

2012 ©Junior Art Center
Felnőttképzési engedély száma: E/2021/000122
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/002159


Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató